rujna 27, 2010

I'm back!! Odmorna, svježa i spremna za sve što mi život nosi i pruža!!!

Cure moje, bilo mi je DIIIIIIVNOOOOO!!!! Crtala sam ,odmarala, kuhala, šetala pa opet crtala...Vrijeme je bilo za poželjeti, ujutro je lijevalo ko' iz kabla (taman pravi ugođaj za crtanje;-)), a popodne bi se razvedrilo i sunce zasjalo!! Prekrasno!
Eh, a još divnije mi je bilo vidjeti silne nagradice koje sam dobila od svojih blogoprijateljica Sanje, Tine i nezaobilazne kreativke Sretno Vrijeme !!! Cure moje, baš ste me razveselile;-)!
Budući sam već odradila igru  Volim, nagradu  i puno pozitivne energije za daljnje kreiranje zanimljivog i radosnog života šaljem svima koji me čitaju!!
Puse!!!



rujna 24, 2010

Vikend!

rujna 22, 2010

"Weekend for myself"

Pa da pojasnim o čemu se radi...dakle, moj najbolji mužić na svijetu dao mi je zeleno svjetlo da ovaj vikend skupim svoje stvari za crtanje, opremu za trčanje, omiljene knjige i odem na moreeeee SAMA!
Da dobro ste pročitali, SAMA!!!!
Znam da možda nekima zvuči ovako nešto čudno, pogotovo  onima sa klincima, tj. familijom, ali znate kaj, mislim da svakome tu  i tamo treba odmora (fizičkog i psihičkog) od svakodnevice, jer na kraju svi budemo sretniji i zadovoljniji. Ne znam kako vi, ali ja obožavam (kad uspijem;-)) provoditi vrijeme sama sa sobom. Ujutro buđenje, lagani doručak, tura brzog hoda uz more, meditacija, crtanje, ručak, odmor, i tako u krug...do nedjelje;-) Pogotovo me veseli činjenica da ću u miru sjesti i  crtati,crtati,crtati. Zovu ružno vrijeme, ali briga me baš...biće mi super kakvo god vrijeme bilo! Moram samo smislit kaj ću sebi skuhati, što će moji za vikend papati, pripremit stvari,  oprat auto i na puuuuut!
Drž'te fige samo da klinci ostanu zdravi, da ne bude smak svijeta do petka  i da mužu ne iskrsne neki neodgodivi poslovni zadatak!


Puse, drage moje, uživajte gdje god bile i što god radile!

rujna 20, 2010

"Home tour" elegancije i šarma!

Zapela mi je za oko i morala sam podijeliti s vama, iako sam imala nešto drugo za vas danas...ali bit ćemo spontani;-) i nastaviti pisati o ovoj prekrasno uređenoj kući dekoratera Timothy Whealon-a u NYC-u.



Prvi dojam koji ova dnevna soba ostavlja je prozračnost, svježina, udobnost,  mir...Definitivno focal point ove sobe predstavlja otoman u prekrasnoj boji (obožavam otomane) koji služi kao stol . Boje zidova kao da se pretaču i na namještaj, jastuci (malo jačih boja i drugačijih sadržaja što se tiče oblika)  i cvijeće daju onaj završni chic akcent cjelokupnom dojmu. Ah da, kombinacija svjetlih pastelnih zidova i tamnog drvenog poda je naprosto divna!
Ovdje je vlasnik spojio svašta, ali opet dobio odličnu kombinaciju...luster, stakleni stol u kombinaciji sa drvenim stolicama!!!I kao završni touch zebrasta zdjela s voćem na stolu!! Prozračno i elegantno!
Riječi su suvišne...kuhinja je prekrasna, nježna, sa vrlo malo boje (cvijeće i voće), odlična kombinacija sa sivo-bijelim pločicama (čini mi se da je sivo)...

Nadam se da ćete uživati kao i ja u ovom sunčanom danu i obilasku ove prekrasne kuće! Puse drage moje!

rujna 17, 2010

Kad kiša pada volim....

...kad je petak i kad nemam nekih sos obaveza za odraditi...
...kad se mogu opustiti s klincima i raditi s njima neke kreativne i korisne stvari (danas na meniju izrada džema  od šljiva;-)...
...napraviti topli čaj i ušuškati se ispod dekice...
... navečer pogledati dobru romantičnu dramu s mužićem...
...znati da je subota i izležavati se s još mamurnim srećama mojim najvećim...
...spremati za klince ukusan kolač....
...pozvati drage prijatelje i smijati se cijelu večer....
...listati moje omiljene časopise o interijerima...
...čitati knjige..





Uživajte u vikendu drage moje,
budite sretne i radite ono što vas veseli makar i kišilo;-))!!

rujna 15, 2010

My Favorite - Candice Olson


Dakle, već duže vrijeme namjeravam napisat nešto o njoj i priložit slikice, iako vjerujem da vas je većina čula za nju jerbo slovi za ponajboljeg dizajnera interijera u sj. Americi. Inače ova simpatična Kanađanka radi takve interijere da mene svaki put ostavi bez daha.
Posebno mi je draga jer sam ju običavala gledati na kabelskoj dok sam čekala svoje drugo dijete (ko zna možda G. bude dizajner;-)), emisija se zove Divine design i njeni interijeri su fakat, ali fakat DIVINE!!

Njen stil je kao prvo tres chic, tradicionalan ali sa dozom modernog štiha (što mi je mrak), obavezno koristi puno uzoraka i tapeciranog namještaja što prostoru daje  toplinu, a da ne govorim o kombinaciji boja koje svaki put daju nevjerojatan rezultat. Koristi dosta kroma i stakla u detaljima, što u kombinaciji sa  stilom koji je uglavnom tradicionalan daje fantastične interijere. Njen stil je također izrazito praktičan, fleksibilan, moderan i zabavan, a opet elegantan i sofisticiran. Ma jednostavno je sjajna! Pogledajte!







rujna 10, 2010

Što je dom? Što je stil?


Jučer u školici smo između ostalog obrađivali temu dnevnog boravka i njegovu ulogu u interijeru stana, stilovima namještanja, utjecaju osobnosti vlasnika na izgled i funkcionalnost prostora itd.
Prof. je spomenula svoju prijateljicu koja je za 20.000 kn opremila skoro cijeli stan od 60 kvadrata (keramika nije dirana) i da izgleda fantastično. Zvuči nevjerojatno, ali vjerujem da stil ne ovisi o količini novca s kojim raspolažemo i da je ključ kreiranja udobnog i relaksirajućeg prostora povjerenje u vlastit sud, jer vrlo često se pokaže da mašta i dosjetljivost daju najbolje rezultate.Nagledala sam se dosta stanova u koja su ulupana sredstva i vrhunski su opremljena, ali im nedostaje onaj personal touch koji čini dom udobnim i ugodnim.

I tako sam se našla u razmišljanjima tipa što meni predstavlja moj dom?
Odgovor bi bio da je to moj privatni prostor koji mi dozvoljava da u potpunosti izrazim samu sebe i koji zapravo predstavlja produžetak moje osobnosti, to je prostor u kojem se najbolje osjećam, prvo: jer sam okružena ljudima koji su mi najvažniji na svijetu, drugo: jer moj dom predstavlja ideje rođene u mojoj glavi koje sam materijalizirala u svrhu ugodnijeg i udobnijeg boravka u njemu. Moj dom sam ja, on podržava moj identitet i pomaže mi biti ja.

Stoga ću vam sada prezentirati par fotki prije/poslije koje su me oduševile i samo potvrdile onu tezu da mašta i dosjetljivost daju najbolje rezultate. Uživajte drage moje u slikicama i u vikendu!!!!

Pitanje za vas ili trick question: Što je za vas dom ?



                                                                                    

rujna 08, 2010

Što mislite o ovome? Ahhhhhh.....

Budući nam je vrijeme onako, nije baš (bar u Zagrebu), odlučila sam nas zagrijati i razveseliti malo ovim inspirativnim slikama s kojima ćete, nadam se, biti oduševljene kao i ja...

Volim/ ne volim...ma volim!!!!!!

Evo me, nisam se dugo javljala i prvo na što sam naišla je nominacija od moje sve draže kreativke, blogoprijateljice Izzy. Dakle, prijedlozi za igre bilo koje vrste kod mene naiđu  gotovo uvijek na plodno tlo...stoga Let's play  this game!

Pravila igre su:
  1. Napišite na svom blogu tko vas je pozvao da sudjelujete u ovoj igri.
  2. Napišite 10 stvari koje volite.
  3. Pozovite u igru 10 novih blogera.
Za početak volim govoriti što volim;-)) jer me to opušta, daje poticaj, podsjeti gdje sam i što želim.....
  1. Volim svoje sinove....volim njihov smijeh, osmijeh, njihova lica dok spavaju i kad se bude, volim i njihove slatke nepodopštine, volim njihova slatka pitanja, volim njihove puse i zagrljaje, volim im pričati priče prije spavanja iako sam tako često umorna;-), al svejedno volim vidjet njihova zadovoljna lica, volim ih gledat kako paze jedan na drugoga i kako se grle (nemojte misliti da je uvijek tako;-)))), volim gledat svaki njihov mali veliki uspjeh i ozarena lica, volim biti s njima....
  2. Volim tj. OBOŽAVAM plesati!!!! I am a dancer!!! I to kakav;-)) Ples me opušta, iscjeljuje, uzbuđuje, čini sretnom. Inače sam plesala balet, jazz dance, a trenutno sam tj. već dugo sam zaluđena salsom i ta ljubav nikako ne jenjava;-)) Uskoro mi počinje tečaj u Los mamberos školi i ludo se radujem druženju i plesanju!!!
  3. Volim svog muža, definitivno moju bolju polovicu, dušu duše moje, volim ga zato jer me nasmijava, uzbuđuje, čini me sretnom,volim ga jer je maštovit, pametan, osjećajan, volim njegov entuzijazam, optimističnost, volim njegovu izreku: "Sve je moguće osim drvene peći";-), volim ga zato što znam da me voli najviše na svijetu i volim ga jer znam da je spreman na sve za mene...
  4. Volim šetati sama, meditirati...nekad  volim biti sama sa sobom i umirit um, duh i tijelo....
  5. Obožavam ušetat u Algoritam, izvuć par zanimljivih knjiga i čitat, čitat,čitat.....
  6. Volim piti čaj na mojoj terasi u dobrom društvu...
  7. Volim sa svojim mužem pričat o raznoraznim temama duuuuuugo u noć.....(kad nismo preumorni;-), otić u kino, šetnju...
  8. Volim dizajn interijera, boje, svoju školicu, volim sebe vidjeti u tom điru....
  9. Volim sebe, iako kod nas nije uvriježeno davat takve izjave, ali mišljenja sam da prvo moraš iskreno voljeti sebe da bi mogao dijelit ljubav drugima, zato Živjela Ja;-)!!
  10. Kad malo bolje promislim, baš volim svoj život!!!

Eto, volim ja još puno toga, ovo je nekakav sažetak...Sad ja trebam nominirati dalje..Stoga nominirani su: