ožujka 30, 2012

Jastučići kao dekor.

Jako ih volim i  ponekad je samo par zanimljivih jastučića dovoljno da prostor živne.
I volim ih svakojake, čupave, nečupave, okrugle, izvezene, s ornamentima i bez njih, ali među dražima su mi ovi koje ću vam sada pokazati. Možete se i sami poigrati dizajnom jastučnice i nešto npr. izvezati ili izheklati (to je moj sljedeći projekt;-)). Evo ih:


ožujka 27, 2012

Za mame...

Kaj nije genijalno? U slučaju da niste razdijelile prve cipelice, ovo mi se čini kao odličan uspomena-dekor.


Maštam...

Maštati je dobro, kažu neki stručni ljudi...ali ne moraš biti stručnjak da to i znaš zapravo, jer samim pogledom na ovu sliku i maštanjem da upravo sad ležim u baš ovoj kadi i to baš u ovom gradu me čini neopisivo radosnom, opuštenom, sretnom i nekako zen;-)...

Maštate li i vi, sada, baš u ovom trenutku, o nečemu?

ožujka 19, 2012

Chesterfield sofa

Već duže vrijeme želim napisati nešto o ovom totalno fleksibilnom,bezvremenskom i sofisticiranom komadu namještaja. Meni se sviđa posebno zato što može biti iznimno girly,ali i iznimno muževan kad ga se obuče u odgovarajuće muževno ruho.
Osim toga, uklapa se u gotovo svaki stil i svaku prostoriju u kojoj se nalazi diže u nebesa.
Dakle,divljenje može početi;-):

Totalno french....
Muževna sofa...i ovaj jastučić su neodoljiva kombinacija;-)...
Girly...
Retro....
Moderno...

ožujka 14, 2012

Melbourne home tour!

Ok,donosim vam nešto totalno veselo,chic,razigrano i hrabro. Radi se o domu australske grafičke dizajnerice i njene obitelji koju su sami uređivali i stvorili zaista čudesan dom prilagođen obitelji.
Ono što je meni najzanimljivije je njihova umješnost spajanja materijala različitih uzoraka i boja, te  način na koji isti tvore razigranu cjelinu.Talentirani su, nema šta, a sada slijede slike:

 Što kažete na ovo zelenilo u dnevnom?Ima ga puno,a opet baš je taman;-)...
 Crno+bijelo+ zeleno = balans
 Luster koji se ogleda u ogledalu -  fenomenalno!
Primjer gdje knjige posložene prema boji ujedno služe i kao dekor ovog kuta...da ne spominjem ove police neobičnog dizajna, kao i tapete koje prate oblik polica;-)...

 Crno+sivo+akcent plava
 Akcent zelena...

Jednostavno,veselo i pozivajuće;-)...

Odlična ideja za plišane igračke na okupu...
Prekrasna vrata jake plave (dinamo;-)) boje u kombinaciji sa pastelnim teglama za biljke...


Što kažete?

ožujka 12, 2012

Moj prvi design board!

Konačno sam našla zanimljivu web stranicu na kojoj se mogu poigrati sa slaganjem zanimljivih marketing mapa iliti design board-a;-)...Stranica se zove Olioboard i zamišljena je fantastično!
Dakle,kad se krene sa osmišljavanjem interijera, s desne strane se nalaze kategorije namještanja i pod svakom kategorijom su izlistani stvarni proizvodi o kojima se automatski sazna lokacija i cijena.
Ovo je moj prvi brzinski design board i mislim da je baš sladak;-)!
Uživajte i vi!!


ožujka 05, 2012

Fokus.

Fokus ovog prekrasnog dnevnog boravka je naravno ovaj veliki tabure koji ujedno služi i kao tzv. cofee table/stolić. Ono što ga čini posebnim je materijal u koji je obučen  u koji sam se zaljubila na prvu! Da, jesam!!!!!

Tako chic, tako moćno, ne prenapadno, a opet dovoljno dojmljivo, ma savršeno. Primijetite da je baza bež boja upotpunjena jastucima u boji i ovim mrak tabureom kravljeg uzorka.
Osim prekrasnog taburea, čarolija ove sobe definitivno je upotpunjena i ogromnom prirodnom svjetlošću tj. velikim otvorima i prekrasnom foteljom koja se smješka izvana i zove na ugodno druženje na otvorenom s obećavajućim pogledom na grad!