studenoga 14, 2010

Tepih - zadovoljstvo ili briga?

Ok, kad pričam sa svojim prijateljicama koje su ili nedavno uređivale svoje stanove ili su u fazi uređivanja, neizostavna je tema tepiha i dilema oko pitanja predstavljaju li nam tepisi zadovoljstvo u smislu topline koju daju prostoru ili brigu u održavanju (pogotovo ovi moderni s dugom dlakom koji se ne bi trebali usisavati), brigu oko nakupljanja prašine i sl.?
Ja osobno sam sretna vlasnica jednog takvog modernog tepiha kojeg je zaista teško održavati..naime, ne usisava se već ga jednom tjedno moram klofati. Zašto sam napisala sretna...dakle, iako je stvarno naporan za održavanje, sreća koju mi pruža nakon što ga onako očišćenog vratim u dnevni je nemjerljiva. On je definitivno "točka na i" mom dnevnom boravku;-)...Uglavnom sam praktična osoba i nastojim si olakšati stvari gdje god mogu i kako god mogu, ali ovog tepiha se radi nepraktičnosti jednostavno nisam mogla odreći;-)..

A vi cure, jeste li praktične ili vam se tu i tamo zametne neka nepraktična stvarčica;-)??




A sad tepisi koji su me jednostavno ostavili bez daha...i mislim da su jednostavni za održavanje;-)...radi se o klasičnim perzijskim tepisima koji su izbijeljeni kako bi se dobile ove divne  boje...

3 komentara:

  1. I mene su ovi tepisi ostavili bez daha. Kakve boje! Prekrasni su. A što se tiče praktičnosti...pa obzirom da živimo u malom stanu, još uvijek se držimo praktičnosti, no da imamo veće prostorije, sigurno ne bih štedila na nepraktičnim stvarima koje bi dale baš tu "točku na i". Treba uživati u lijepim stvarima i onome što nas čini sretnima, a onda nam niti gnjavaža oko njih ne pada teško.

    OdgovoriIzbriši
  2. U'r my girl;-)!! Eto, da bi riječ rekla,-)!!

    OdgovoriIzbriši
  3. mi imamo mali,jednostavni i lako održiv tepih. najveći nam je problem bio nać odgovorajući a da se uklapa sa namještajem.

    tako je mama uzela mali četvrtasti nesto boja pjeska/bjele kave sa prugicama na krajevima i nekim kockama u crvenoj i zelenoj boji. uz sadasnji kauč fantastično se uklopio. i da mjenjamo namjestaj ili kauč uvjek na m na sve ide jer je neutralan a tako ljepo osvjezi prostoriju i nekako je boravaka ugodniji i topliji.

    OdgovoriIzbriši